Masszázs, érintések

  • Fejmasszázs 
  • Craniosacralis kezelés – fasciális érintés terápia
  • hawaii Lomi Lomi Nui  és négykezes hawaii Lomi Lomi Nui 
  • Kismama masszázs
  • Szexualitás területén tanácsadás, masszázs 

 

Az újabb tudományos vizsgálatok bizonyították azt, hogy az emberi test megőrzi szövetmemóriájában az eddig átélt fizikai és érzelmi események lenyomatát. Az érzelmileg kellemetlennek minősített emlékek nyomán a testben (szövetekben és a craniosacralis rendszerben is) blokkok alakulhatnak ki. Ezek feloldása lehetséges.

Fejmasszázs

Megpihenés. Teljes feloldódás. A fej, a nyak és arc érintése.

A fej a test koronája. Önmagában is teljes rendszer.
Az idegrendszer, az elme nyüzsgő fészke.
Itt le lehet oldani a teljes test feszültségét.

Mire jó?
ha zsong, fáj a fejed, ha szükséged lenne tiszta fejre,
ha feszült vagy és lazítanál,
ha levert vagy és felfrissülni vágysz,
ha kétségeid vannak magadban, szerethetőségedben és szeretnél magabiztosabb lenni.

Stresszoldó, serkenti a vérkeringést, energetizál, megújít.

Ideje: 30-60 perc

Craniosacralis kezelés

A craniosacralis megnevezés a latin cranium és os sacrum, azaz a koponya és keresztcsont kifejezésekből ered. A koponya, az agy, a központi és perifériás idegrendszer, a gerincvelő, az agyi-gerincvelő folyadék(liquor), a hozzá tartozó kötőszöveti hártyák és a keresztcsont alkotják a kranioszakrális rendszert elsősorban. A kezelés a test és természetesen a koponya mikromozgásainak korrigálásán alapul és azon a felismerésen alapszik, hogy az agy által termelt gerincvelő folyadék ritmikusan pulzál, ez a pulzálás minden csontban és testszövetben érzékelhető. A kezelő erre a pulzálására, valamint a szövetekre ráhangolódva a kötőszövetek ellazításán keresztül segíti a kranioszakrális rendszert annak természetes önszabályozódásában, harmonizálódásában.

A cranio nagyon jól használható gyerekek és felnőttek esetében egyaránt, hiszen a szervezet belső öngyógyító folyamatait támogatja. Kevés kivétellel szinte mindenkinél biztonságosan alkalmazható. Ellenjavallatok: azokban az esetekben, amelyeknél a koponyaűri nyomás változása veszélyes lehet (pl. akut agyvérzés, koponya v. csigolyasérülés akut fázisa, akut agyhártyagyulladás, nyúltagyi sérv, akut medencetörés, Arnold-Chiari szindróma, agykoponya és agyfolyadék nyomászavarai esetén (vízfejűség), friss, nem kivizsgált és kezelt értágulat (aneurizma), súlyos vérzési zavarok, melyeket érinthet az agynyomás finom változása.)

A terápia alatt a kliens masszázságyon fekszik. Lehetséges a széken ülés is, vagy az oldaltfekvés, ha a fekvés fájdalmas, vagy lehetetlen. A kezelés finom érintésekből áll.  A hatás és a megélés nagyon szubjektív és egyénenként változó. Általánosságban elmondható, hogy a többség megnyugszik, alvás közeli állapotba kerül. Sokan sokféle részletes megélésekről számolnak be, de előfordul, hogy kezelés közben nincs meghatározó élmény. A terápia hatása nem ér véget a kezeléssel. Nincs előírt kezelésszám, probléma és egyénfüggő. Heti rendszerességgel általánosságban 5-8 kezelés jelentős hatást gyakorolhat.

 

Hawaii Lomi Lomi Nui – gyógyító érintés

Ez egy olyan komplex rendszer, mely hatékonyan levezeti a stresszt és a régi mintákat megtartó feszültségeket. Ideális eszköznek bizonyult a rohanó, önmagunkkal nem törődő élet megváltoztatására, a túlzott információ áradat kivédésére, a munkával kapcsolatos kiégés vagy depresszió kezelésére.

Egy olyan olajos testmasszázs, testmunka (bodywork), melynek hatására az energiák szabadon áramolhatnak. Lehet az egész testet érintő, vagy akár részleges. Pl. karok, hát, lábak, mellkas, arc és fej. Része vagy egésze lehet a nyújtás (stretching), a teljes testlemosás. A mozdulatok egyfajta keretként szolgálnak, melyeket a figyelem, a szeretet és a tisztelet tesz teljessé.

Ez a masszázs a hawaii-i testmunka egyik formája, amely régen a gyógyításnak – vagy pontosabban az öngyógyításnak – szánt szentélyekben történt. Rendkívüli jelentésének hangsúlyozására a „Nui” (nagy, fontos, egyedülálló) szóval egészítették ki.
A mai napig alapvető eleme minden Lomi Lomi Nui testmunkának a kezelések szentélybeli légkörének megteremtése és minden masszírozott személy szent, isteni oldalának, igaz természetének felismerése és előtérbe helyezése a személyiséggel szemben.

Célja, hogy a masszázs által elérjük a testi-lelki-szellemi megtisztulást, a gyógyulást. Régen az ilyen masszázst dalok, imák, rituálék kísérték, és időben akár több napig is eltarthatott. Nem ritkán az „átkelés rítusát”- egy új életszakaszba való belépése pillanatát jelentette. Egyfajta visszatérés lehetősége ez az eredendő harmóniához, hozzáférés a felsőbb szintű információkhoz és kapcsolat a saját lelkünkkel és szellemünkkel.
Olyan ez, mint egy utazás, egy újjászületés, mely hűen a jelenhez, mindig más.

A masszázs útja lehet az önismeretnek, terápiás folyamatokban önállóan, vagy kiegészítésképpen. Egyedi minden alkalom. Célja lehet akár konkrét, vagy spontán születő, melynek megfogalmazása lehet a kezelés része. Ideális, ha utána nem kell rohanni, ha van idő a megélés feldolgozására.

A kezelés ideje lehet 1,5-2 óra, vagy akár több.

Kismama masszázs

A kismama masszázs lehetőséget ad a várandós anyának a tökéletes testi és lelki ellazulásra, növeli a megváltozott egyensúlyi állapotban lévő szervezet energiáját, javítja az izmok rugalmasságát, csillapítja a fájdalmakat testszerte, így a vállakon, a hát középső részén, a gerinc ágyéki szakaszánál, a medencénél és a lábakon.

Sokféleképpen nevezik a gyermekvárás időszakát. Az elnevezésekben benne van a sokféleség. Nekem ez a legkedvesebb: várandósság. Testünkkel körbevesszük, védjük, tápláljuk a Kicsit, érzéseket közvetítünk felé. Sokszor ez a kapcsolat nem is olyan könnyű. Teli vagyunk a saját dolgainkkal. Testünk különbözőképpen reagál a változásokra. A hormonális és élettani változások kihívások egész sorát állítják a kismamák elé. Tulajdonképpen egy folyamatos változás része vagyunk, haladunk egy cél felé, mely igazából egy új élet kezdete. Nem csak a baba születik, hanem az anya is.

Ez a masszázs segít a feszültségek oldásában. A kismama teljes figyelmet kap, melyben átélhető a megtartó biztonság. Ilyenkor könnyebb a babával való kapcsolódás is.
Egy egy szeretetteljes jelenlétben történő, olajos testmasszázs, nagyrészt kényelmes, oldalfekvő pozícióban. Az alkarok hosszú, folyamatos mozdulatokkal masszíroznak egy lágy teljességet sugárzó zene ritmusára, mintha a tenger hullámai simogatnák, ringatnák a testet.

 

Szexualitás területén tanácsadás, ismeretterjesztés, masszázs

Intimitás és szexualitás témában is segítem a hozzám fordulókat. Párokkal is foglalkozom.

Fontosnak tartom, hogy megismerjük a szexualitásunkat, ezáltal teljesebbé válhassunk. A szeretetteljes szexualitás gyógyító erejű, a szexuális energia, életenergia. Ezért fontosnak tartom, azoknak a nehézségeknek a feloldását, amik megakadályozzák az Élet áramlását. Ezt a felfedezést, tapasztalást segítem masszázzsal, figyelmemmel, jelenlétemmel.

Azt vallom, hogy az ember a test-lélek-szellem összefüggő rendszere, és hogy mindezek energiája hat egymásra. A figyelem, a jelenlét, a szeretetteljes elfogadás – egyszóval az intimitás – képes olyan teret (szakrális teret, szentséget) létrehozni, melyben megtörténhet a megnyílás, az ellazulás, oldódnak a blokkok, és ilyenkor az ember saját maga képes a gyógyulásra.

12 éve foglalkozom masszázzsal, 7 éve intim masszázsokkal és ezek oktatásával. Kommunikációs tréningeken vettem részt. Időnként workshopot tartok “Érintéstől a szexualitásig” – címmel. Hiszem, hogy a felszabadultság iránti vágy, bátorságot ad ahhoz, hogy merjünk önmagunk lenni.

Magam is járom az utamat, felfedezem az Élet egyszerű szépségeit, és megélem, hogy az élet, öröm, csoda, egyfajta szentség.